Blog over yoga, mindfulness en lifestyle
Imbolc uit het Keltisch jaarwiel
De dagen worden steeds langer. En hoewel dit al begint na de kortste dag van het jaar (wintersolstice 21-12) ga je dit nu echt voelen. Je kunt als je wilt het licht verwelkomen. Het duurt niet lang meer of de lente begint. Dit is een periode om rustig te ontwaken uit je ‘winterslaap’ en je voor te bereiden op een actievere periode.
Meebewegen met de seizoenen
In dit blog schrijf ik over hoe je kunt leven met de kennis van verschillende cycli en hoe je hier inspiratie uit kunt halen voor jouw leven en ontwikkeling. Als je net als ik meer wilt mee bewegen met bijvoorbeeld de seizoenen, de maan en de vrouwelijke cyclus. In dit blog lees je o.a. over de astronomische seizoenskalender en de Keltische jaarkalender.
Tips voor yogaprops / yogaspullen
Welke spullen heb je nodig voor yoga? Wat zijn yogaspullen eigenlijk, en wat ga je nu echt gebruiken? Lees mijn tips over yogaspullen voor een fijne yogabeoefening. Bestaat er eigenlijk wel zoiets als yogakleding? Je leest het allemaal in dit blog.
Ontspanningsoefeningen bij stress
Tegenwoordig worden we geprikkeld om actief te zijn … altijd AAN te staan. Maar weet jij ook waar je ‘uit-knopje’ zit? Hoe en wanneer je ontspant? In dit blog lees je meer over wat stress, of aan staan, eigenlijk is en geef ik je 5 technieken om te ontspannen.
Waarom ik mijn yogalessen niet met “Namaste” afsluit
In dit blog wil ik het hebben over de betekenis van “Namaste”. Dit woord kom je vaak tegen bij yogalessen. Maar wat betekent het eigenlijk? En waarom sluit ik mijn lessen juist nooit af met Namaste?
Wat is een bodyscan en wat zijn de voordelen?
De bodyscan is een veel gebruikte meditatie- en ontspanningstechniek. Met de bodyscan maak je met je aandacht een reis door je lichaam. Lees in het blog meer over de voordelen en technieken.
Yoga met je kinderen
Yoga met je kinderen: in dit blog lees je hoe ik dat als ouder aanpak. Ik geef je tips en hulpmiddelen om yoga te integreren in het ouderschap. Gewoon met praktische simpele tips.
Berghouding: intensief en waardevol
De berghouding ziet er misschien uit als de meest eenvoudige yogahouding die er is, maar is dat zeker niet.
Het is een intensieve en waardevolle houding!
Berghouding is zelfs een van mijn favoriete houdingen. Waarom? Je leest het in mijn blog.
Tijd voor jezelf, tijd voor yoga. Ook tijdens je vakantie
Wat zou er gebeuren als je in de vakantie tijd zou maken voor yoga? Bewust momenten vrij maken om echt even op te laden, in je lijf te landen en te voelen hoe het nu echt met je gaat.In dit blog geef ik je tips voor yoga in de vakantie.
Een intentie zetten
Waarom zou je je dag beginnen met een intentie? Lees in dit blog wat een intentie is en wat het ook vooral niet is. Ook leg ik uit hoe een intentie uit de yoga komt ‘sankalpa’. Ik geef je voorbeelden en hoe je dit vooral niet zweverig kan toepassen, maar vooral praktisch en ook gewoon simpel kan houden.
Praktische tips om tijd te maken voor yoga in het dagelijkse leven
Ik hoor het vaker: “Ik weet dat yoga goed voor me is, maar het komt er niet van.” Wat zou er gebeuren als je op dat moment wél tijd zou maken voor yoga? Om echt even op te laden, in je lijf te landen en te voelen hoe het nu echt met jou gaat?
Wat heb jij nodig zodat jij wel yoga gaat beoefenen? Lees mijn praktische tips voor yoga in jouw dagelijkse leven.
Yoga tijdens zwangerschap
Misschien wel een van de meest gestelde vragen…of wel google zoekopdrachten op het gebied van yoga: kan ik yoga doen als ik zwanger ben.
In dit blog lees je waarom je ook als je zwanger bent welkom bent in een reguliere yogales, of bij de online yogastudio van Your natural flow. Ik vertel je niet wat je wel of niet mag of kan doen, maar wel hoe yoga jou kan ondersteunen tijdens je zwangerschap.
Yoga en hormoonbalans
Hormonen….een belangrijk iets voor veel vrouwen. Hormonen doen veel voor je maar soms kunnen ze voelen als een vijand.
Wat is de invloed van ontspanning en beweging op je hormoonbalans? Wat kan yoga voor jouw (hormoon)balans doen? Hoe werkt dit eigenlijk? Lees dit blog van gastblogger Ilse Verwijmeren, hormoontherapeut.
Je stress spier: de psoas
Iedereen heeft wel een ‘zwakke’ plek waar spanning oploopt in je lichaam. Als ik nu zeg dat dit ook je psoas spier kan zijn? Dan denk jij misschien…mijn psoas..ik wist niet eens dat ik een psoas spier heb. Laat staan dat ik er spanning in voel.
En toch wordt de psoas, of Illiopsoas ook wel stress spier, of zelfs spier van je ziel genoemd. Waarom? Dat lees je in dit blog.
10 tips voor mindful wandelen
Wil jij meer mindful wandelen? Gebruik dan deze 10 tips!
Voor meditatie hoef je echt niet altijd stil te zitten. Yoga is bewustzijn. Op welke manier je dit dan ook invulling geeft, fysiek bewegen, mindfulness, meditaties, concentratie, adem, compassie. Het is allemaal yoga!
Het einde van veel yogalessen: Savasana
Het einde van veel yogasessies: Savasana
Veel (langere) yogalessen of sessies eindigen met een eindontspanning in savasana. In dit blog lees je waarom een eindontspanning fijn is, waarom dit echt niet altijd hoeft, en wat Savasana nu eigenlijk is.
Van Yoga een gewoonte maken? Zo doe je dat!
Hoe zorg je nu dat je van yoga een gewoonte maakt? Iets in je dagelijkse routine, een onderdeel van je leven. Niet iets wat je ‘moet’ doen, maar iets wat bij je dagelijkse leven hoort? Dan pas ga je ook de volle voordelen van yoga ervaren. Lees in dit blog 4 (makkelijke) tips die je direct kan toepassen!
Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra brengt je in diepe staat van ontspanning. Een Yoga Nidra sessie werkt door diepere lagen, en zorgt daardoor voor een diepere ontspanning. Het kan je opladen, meer energie geven, maar ook klaar maken voor een heerlijke nachtrust. Lees in dit blog meer over deze vorm van yoga.
Wat je kan leren uit de yogafilosofie.
In mijn vorige blog schreef ik al iets over een van de Yama’s: Ahimsa. In dit blog even een rewind: Wat is de yogafilosofie en waar komt het vandaan? Hoe halen -ook in deze moderne tijd- veel wijsheid en leringen uit deze traditie die uit India komt? Dat probeer ik eenvoudig uit te leggen in dit blog. Ook lees je meer over Ahimsa, welke reflectie, onderzoek en leringen kun je nog meer uit deze Yama halen. Deze keer wat je uit Ahimsa kan halen voor beweging.
Duurzaamheid en yoga
Lees wat duurzaamheid en yoga met elkaar te maken hebben. Ook lees je mijn 5 tips voor een duurzamer dagelijks leven. En hoe je duurzaamheid ook in bewegen kan zien!
